Heikkisen puutarha – kurkku on syksyn ykkönen

Ensi vuonna täytyy tällätä Heikkisen puutarhalla käynti päivään, jolloin vietetään terassin avajaisia.
Osoite: Ansaritie 10, Kangasala
Omistus: Jukka Heikkinen
Tuotteet: Kesäkukkia, monivuotisten pihakasvien taimia,   kasvihuonevihanneksia, avomaavihanneksia, vihannesten taimia, mansikoita, vadelmia
Erityistä: Samalla reissulla voi käydä kahdessa paikassa, sillä naapurissa on toinen puutarha
Oma tuotanto: Melkein kaikki monivuotisten taimet hankitaan muualta. Kaikki muu omaa tuotantoa.

www.heikkisenpuutarha.fi

 

Kun auton navigaattori on ohjannut Kangasalan Ansaritielle, tulee viimeisellä mahdollisella hetkellä epävarmuus, minne päin pitäisi jatkaa. Hämmennys johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että vierekkäin on kaksi puutarhaa, jotka molemmat myyvät kevätkesän sesongin aikaan omia kesäkukkiaan. Minä olin menossa Heikkisen puutarhalle, koska nettitietojen perusteella en muusta tiennyt.

Kun Tommiskan puutarha sulkee sesongin päätteeksi ovensa, jatkaa Heikkisen puutarha toimintaansa syksyn puolelle. Heikkisen kasvihuoneissa tuottavat satoa vielä ainakin kurkut, tomaatit, paprikat ja kasvihuonemansikat. Avomaaltakin saadaan  monenlaisia herkkuja: perunoita, kesäkurpitsoja, marjoja jne.

Kun kävin paikalla elokuun alussa, pyörähdin myös kasvihuoneessa, jossa työntekijä hoiti tomaatteja. Hän kurkotteli kasvuston yläosiin nousemalla seisomaan kiikkerän muovilaatikon päälle. Huh, näytti vähän vaaralliselta! Tomaatit näyttivät voivan hyvin, samoin paikan ylpeys eli kurkut. Niitä saa, muuten, myös Tampereen torilta ja kauppahallista.

Pirkko Remes myy Heikkisen puutarhan tuotteita tilan kaupasta.

Päivän sato oli jo kerätty. Ainakin osa siitä oli myytävänä puutarhan omassa kaupassa.

Harmittaa etten tullut maistaneeksi kasvihuonemansikkaa, joka kasvoi samassa huoneessa vihannesten kanssa. Se kuulemma tuottaa satoa alkukesästä lähtien, ja maku on metsämansikkainen.

Vihanneksia sen sijaan maistoin. Ja hyvää oli!

Ensi vuonna täytyy tällätä Heikkisen puutarhalla käynti päivään, jolloin vietetään terassin avajaisia. Silloin saa jätskiä ja mansikoita.

Charlotte-mansikka tuottaa kasvihuoneessa satoa keväästä syksyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *