Jaakkolan Puutarhakeskus RINGIN VOIMALLA

Osoite: Hakapellontie 85, Forssa
Tuotteet: Yksi- ja monivuotisia kasveja sekä tarvikkeita ruukuista lannoitteisiin
Erityistä: Kuuluu Viherrinkiin. Muut Viherrinki-myymälät sijaitsevat Haminassa, Janakkalassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Porissa, Porvoossa, Raumalla, Riihimäellä, Ruovedellä, Säkylässä, Turussa ja Vääksyssä.
www.jaakkola.fi

Mökkireittini varrella on Ruoveden Kukkapaikka, jonka huomasin viime vuonna kuuluvan 18 Viherrinki-myymälän tukkuketjuun. Silloin jäi kaivelemaan, mikä tuo Viherrinki oikein on.

Asian selvittämiseksi päätin kutsua itseni kylään  Jaakkolan Puutarhakeskukseen Forssaan. Viherringin toimitusjohtaja Sisko Salmiheimo oli kertonut, että Jaakkolan vanha isäntä oli ollut perustamassa Viherrinkiä yli 30 vuotta sitten.

Matti Jaakkola isännöi Forssan Viherrinki-myymälää.

Forssassa tapasin nykyisen kauppiaan Matti Jaakkolan, joka on hänkin hyvin aktiivinen viherrinkiläinen. Sisko Salmiheimon kanssa he kiertävät vuosittain kymmenillä viljelmillä etsimässä sopivia taimistokumppaneita. Idea on se, että kukin Viherrinki-kauppias voi itse napsia omaan valikoimaansa valmiilta tarjottimelta sopivimmat tuotteet.

Kasvien hankinnan avainasia on ennakointi. Jos haluaa omaan myymälään tarjolle vaikkapa uutuuspuita, on viljely aloitettava jo monta vuotta aiemmin. Taimien kasvattaminen vie aikaa.

En katsellut Forssassa hintalappuja, mutta toivottavasti puutarha-alan myyjien yhteistyö hyödyttää myös asiakkaita. Pääosa sopimustuotannosta on Viherringin mukaan kotimaista. Myymälässä näkyy kuitenkin paljon myös muualta Euroopasta tuotuja taimia. Ennen ostopäätöstä kannattaa lukaista tarkkaan, mille menestymisvyöhykkeelle kasvi on tarkoitettu. Ykkös- tai kakkosvyöhykkeen kasvi ei selviä perinteisestä talvesta Jyväskylässä ja Kokkolassa.

Toukokuun alussa mahonian taimet availivat Jaakkolan Puutarhakeskuksessa kukintojaan.

Omasta mielestäni parhaiten asiakkaalle näyttäytyvät Viherringissä digitaaliset viestintäkanavat, joista harrastaja saa paljon ajankohtaista ja mielenkiintoista tietoa kasveista, niiden kasvatuksesta ja hoidosta. Yksittäisellä puutarha-alan yrityksellä eivät resurssit tällaiseen riittäisi. Yhteistyö tekee siis hyvää!

Osoitteessa www.viherrinki.fi voi liittyä Viherklubin jäseneksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *