Marittan Kasvitarha – tosi hyvää ja vietävän kaunista!

Nimi: Marittan Kasvitarha
Osoite: Yltävänperäntie 125, Jäminkipohja
Emännät: Maritta Pöysti ja Leena Saari
Tuotteet: Kesäkukkia, yrttien ja vihanneksia taimia, avomaa- ja kasvihuonevihanneksia, omenoita. Kaikki kasvatetaan itse.
Muu tuotanto: Tuoreita munia omasta kanalasta (elimet liikkuvat vapaasti)
Erityistä:  Viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita

www.marittankasvitarha.fi

Olen surkea suunnistaja. Marittan Kasvitarhallekin suhasin muutaman mutkan kautta. Kun palasin takaisin, huomasin, että reitti on helppo. Vika ei siis ollut hankalassa sijainnissa, vaan minun kyvyssäni valita oikea tie ja sille oikea suunta.

Kun tulin perille, ymmärsin heti, että tänne tulo olisi ollut isommankin vaivan arvoinen.  Tien vieressä oleva kesäkukkahuone oli tyhjentynyt jo juhannuksen jälkeen, mutta avomaalla ja suurissa kasvihuoneissa oli heinäkuun lopulla elämä kiivaimmillaan. Avomaavihannesten kasvua myyntikuntoon odoteltiin vielä, mutta kasvihuoneissa oli kerätty satoa jo pitkään.

Kasvihuoneissa kasvustot näyttivät terveiltä. Nappasin ohikulkiessani pari kirsikkatomaattia suuhuni. Minulle valkeni, mihin perustuu Marittan kasvitarhan tomaattien erityinen maine. Nehän ovat kieltämättä ihan ihmeellisen hyviä!

Vasta kotona saatoin todeta samaa kasvitarhalla kasvaneista paprikoista, munakoisoista ja kesäkurpitsoista. Syksymmällä täytyy ehdottomasti käydä testaamassa avomaavihannekset – ja ensi keväänä paikan kesäkukat.

Kasvitarhaa pitävät Maritta ja Leena ovat pikkuserkuksia ja naapureita. Vaikuttaa siltä, että he ovat kasvaneet kivojen ihmisten suvussa, jossa kasveja viljellään leivän vuoksi, mutta ei leipiintyneesti.

Salaattien kohdalla kysäisen, mitä kummaa punertavaa puskee maasta.

”Se on niitä mun hömpötyksiäni, tällä kertaa punaista kiinankaalia. Aina pitää kokeilla jotain uutta”, Maritta sanoo.

Marittan velikin on innokas viljelijä. Hän asuu Englannissa ja lähettelee sieltä mielenkiintoisia siemeniä.

Marittan 200 kanalla kukkoineen on mukavasti tilaa liikkua ulkona.

Ja vielä yksi tärkeä asia:
Kun menet ostamaan Marittalta, soita ensin. Saat tietää, mitä on tarjolla ja emännät osaavat varautua tuloosi ja pakata tuotteesi valmiiksi. Äläkä unohda Marittan munia. Ne ovat aina tuoreita.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *