Omatarhuri – PUUTARHAN VUODENAJAT UUSIKSI

Isäntä: toimitusjohtaja Santeri Urhonen
Palvelupiste: Pirkkalan Hong Kongin kesäpiha
Päätoimiala: Viherrakennus ja -suunnittelu
Erityistä: ”Puutarhoista voi nauttia myös talvella!”
www.omatarhuri.fi

Jos haluaa saada uutta tietoa kivitöistä tai oppia pihojen suunnittelusta ja istutustöistä, kannattaa kurvata ensitilassa Pirkkalan Hong Kongiin ja hakeutua siellä puutarhamyymälän takapihalle. Sinne nousee parhaillaan Omatarhuri Oy:n toimistomökki ja viherhuone näytepuutarhoineen. Hommat valmistuvat toukokuun aikana. Kun menee paikalle nyt, näkee vielä, miten hommat ammattilaisilta sujuvat. Toimitusjohtaja Santeri Urhonen lupaa, että ohikulkiessa saa kysäistä myös neuvoja.

Omatarhurin näytepihalla tehdään kivitöitä huolella, jotta kaikki näyttää hyvältä jokaisena vuodenaikana.

Omatarhuri on ryhtynyt innolla ratkaisemaan ongelmaa, jonka jokainen puutarha-alan yrittäjä tuntee: alalla hommat ovat tuskallisen kausiluontoisia. Keväällä ja kesällä painetaan töitä yötä päivää, talvella ollaan tyhjin käsin.

Santeri haluaa olla tiennäyttäjänä osoittamassa, että näin ei tarvitse olla.  Hän muistuttaa, että puutarhalla on monenlaisia vuodenaikoja. Verhoja ei tarvitse vetää ikkunan eteen koskaan sen takia, että ankeaa pihaa pitäisi piilotella. Esimerkiksi valaistuksella saa luotua hienoja tunnelmia silloin, kun kukat eivät kuki ja ulkona on pimeää. Silloinkin voi piha näyttää hyvältä ja houkuttelevalta.

Mies on paneutunut asiaansa. Hän on käynyt hakemassa oppia Keski-Euroopasta ja opiskelee maisemasuunnittelua töiden ohessa. Päässä on paljon ideoita siitä, miten omaa yritystä ja samalla koko alaa voisi viedä Suomessa eteenpäin.

Omatarhurin idea- ja energialähde Santeri Urhonen.

Santeri on kasvanut lapio kädessä. Ensimmäisiin viherrakennustöihin hän pääsi isän mukana jo ennen eskari-ikää. Työhanskat sujahtivat käteen sen verran mukavasti, että niistä ei ole tehnyt mieli luopua isonakaan.

Mielenkiinnolla seurailen, mitä Omatarhurista vielä tuleekaan. Hyvää pöhinää on ilmassa!

PS. Muistathan, että seuraavan kevään pihanrakennustyöt kannattaa tilata edellisenä syksynä. Talvella on asiantuntijoilla parhaiten aikaa tehdä suunnittelutyötä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *