Pihailo – NIMIKIN SEN JO KERTOO

Yrittäjä: Puutarhuri Lea Rauta
Tuotteet: Pihojen suunnittelu- ja hoitotyöt, puutarhaohjaus ja kurssien pitäminen
Toiminta-alue: Hyvinkää ja sen ympäristö laajalla säteellä
Erityistä: Lea kehottaa soittamaan, jos on jokin asia mietityttää. Tarpeet selviävät asiantuntijan kanssa puhumalla.  
https://www.pihailo.fi

Minulla on kummallisen palava halu auttaa puutarha-alan yrityksiä kohentamaan viestintäänsä. Tutkin koko ajan sitä, miten yrityksiä ja koko alaa voisi viedä eteenpäin. Tapoja on monia, ja ne ovat pääosin hyvin yksinkertaisia. Mutta niihin pitäisi tarttua. Niidenkin puutarhojen, jolla on pitkät perinteet ja ”Hommat on aina tehty näin ja tällä on pärjätty”.

Rohkeutta pitäisi löytyä – jo ihan alan itsensäkin vuoksi. Siksi että se on niin suunnattoman hieno ja erityinen!

Olen nähnyt monta,  monta kertaa sen, kuinka suuri asia voi olla vaikkapa tietotyötä tekevälle siirtolapuutarhan omistajalle päästä keväällä ensimmäisen kerran upottamaan sormet multaan. Tai jollekin toiselle antaa homma ammattilaisen hoidettavaksi ja päästä nauttimaan kesän kukoistuksesta ilman että omat sormet sotkeutuvat.

Siemen multaan – päälle vettä, ravinteita, valoa ja kärsivällistä odotusta. Seuraukset ovat aina yhtä suurta ihmettä!

Pihatöiden vastapainona Lea tekee muun muassa pihasuunnitelmia.

Viime viikolla halusin tehdä jotain oman mieleni nostattamiseksi. Olin huomannut, että Hyvinkäällä toimii yhden naisen Pihailo, jossa on sekä puutarha-alan ammattitaitoa että kykyä olla läsnä asiakkaille (=parasta mahdollista markkinointiviestintää). Huomasin yrityksen, koska se on aktiivisesti esillä digitaalisissa kanavissa ja erottuu muista. Kaikista viesteistä huokuu vilpitön innostus ja rakkaus alaan sekä halu kuunnella asiakasta.

En ajanut turhaan Hyvinkäälle asti. Sain Pihailon Leasta maailman parasta aamukahviseuraa! En meinannut pystyä olemaan hiljaa, kun Lea puhui siitä, mitä hän kokee asiakkaittensa tarvitsevansa: hyvää oloa, stressittömyyttä ja puutarha-asioiden tuomaa iloa.

Just näin!

Ennen puutarhuriopintoja Lea ehti tehdä pitkän uran sosiaalialalla. Kädentaito-ohjaajana hän havahtui huomaamaan, miten hyvää puutarha ja kasvit ihmiselle tekevät. ”Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito” ei ole kantautunut Kiinasta tänne saakka ihan turhaan!

Lean omasta pihasta näkyy, että ennen ryhtymistään ammattilaiseksi hän on ollut innokas puutarhaharrastaja itsekin. Syksyisenä sadepäivänäkin piha hehkuu värikkäänä. Nurmikolla hääräilee Pertti. Se on ruohonleikkuurobotti, jonka ansiosta nurmikko pysyy kuosissa ”itsestään”.

Hyvä Pertti! Tee työsi huolella, koska Lean täytyy ehtiä muille pihoille. Siellä on vastassa takuuvarmasti tyytyväisiä asiakkaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *