Suttisen tila HELTEIDEN HELLIMIÄ HERKKUJA

Osoite: Kissanlammintie 43, Pälkäneen Laitikkala
Isäntä: Simo Laakso, esivanhemmat ostivat tilan 1870-luvulla
Tuotteet: Marjoja (mansikoita ja vadelmia) sekä vihanneksia (mm. pinaattia, avomaankurkkuja ja maissia), kahvila
Oheistuotteet: Puodissa laaja valikoima lähitilojen maataloustuotteita ja käsitöitä
Erityistä: Lapsille mm. eläimiä, keppihevosrata ja maissipeltoon tehty seikkailulabyrintti
Avoinna: Puoti ja labyrintti auki satokaudella viikon jokaisena päivänä

www.suttinen.fi

Olin muutama vuosi sitten juttumatkalla Romanian ja Ukrainan välissä Moldovassa. Automatkoilla mustan mullan alueella laajat auringonkukka- ja maissipellot tekivät vaikutuksen.  Ajattelin ettei vastaavaa voi nähdä Suomessa.

Ja tottahan se on. Ei ihan samanlaista voi nähdäkään, mutta kyllä täältäkin maissipeltoja löytyy!

Rehumaissilabyrintissä tuntee itsensä pieneksi.

Kaasuttelin viime viikolla puutarhuriystäväni kanssa hänen suosituksestaan Pälkäneelle Suttisen tilalle. Rehumaissin korkea kasvusto otti vastaan heti parkkipaikkojen vieressä. Sokerimaissipeltoja näkyi, kun kurkotteli vähän kauemmaksi. Sukelsin pellolle tehtyyn maissilabyrinttiin, jossa pääsin kokemaan maissirivien jylhyyttä ja tunnustelemaan kuoren alla pullistelevia tähkiä. Selvästikään sadonkorjuuaika ei ole enää kaukana.

Kun olin selvinnyt maissin lumoista, katselin muutenkin ympärilleni. Viihdyin.  Tilapuodista ostin Suttisen omaa mansikkalimpparia (Nuoret maistoivat ja kehuivat, että limppari oli ihanan mansikkaisen makuista), tuoreita vastapoimittuja marjoja ja avomaankurkkuja, joista vielä illalla tein keittiössäni maustekurkkuja. Avaan ensimmäisen purkillisen ensi viikolla toivoen, että etikkaliemen maut ovat kohdallaan.

Yläkerrassa katselimme ystäväni kanssa maisemia kahvikupillisen ääressä. Kun kerran marjatilalla oltiin, olisimme kaivanneet muhkean brita-kakun väliin enemmän marjoja.

Omistajaperhe asuu puotirakennuksen vieressä.

Simo-isäntä ehti hetkeksi istahtaa kanssani juttelemaan. Hän kertoi muun muassa, että perhetilalla tehdään töitä melkein vuoden ympäri. Viimeiset ruusukaalit pakataan vuodenvaihteen tienoilla. Maissiostoksille pääsee tänä vuonna elokuun lopusta alkaen. Jos ei pääse Laitikkalan tilalle asti, saattaa Suttisen vihanneksiin tai marjoihin törmätä S-liikkeiden tai Lidlien hevi-osastoillakin.

Kiva käynti! Reissun kruunasi kiepaus läheisellä Rönnvikin viinitilalla. Ilokseni huomasin että mansikkaviini tehdään Suttisen marjoista.

Samalla reissulla voi poiketa vaikkapa Rönnvikin viinitilalla.

Malja maaseudun yrittäjien väliselle yhteistyölle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *