TOIJALAN TAIMITARHALTA saat laatua, valikoimaa ja iloista mieltä

”Tästä minä tykkään! Tulee sellainen olo, että tekisi itsekin mieli vaihtaa kumpparit jalkaan ja mennä mukaan pusikkoon kykkimään.”
Osoite: Ritvalanraitti 87, Valkeakoski
Omistus: Magnus Säteri ja Mervi Lankila-Säteri, yritys siirtynyt isältä pojalle n. 10 v. sitten
Päätuotteet: Monivuotiset kasvit: koristepensaat, aitataimet, koristepuut, havupuut, hedelmäpuut, marjapensaat, köynnökset ja perennat. Taimistolla kasvatetaan noin 500 erilaista lajia tai lajiketta. Ulkomailta (Hollannista) tuodaan vain pieniä havuja ja köynnöksiä.
Ykköstuote: Aitataimet, vanhanajan perennat
Oheistuotteet: Säkkimullan ja lannoitteiden lisäksi hyvin vähän muuta. Jos tarvitset vaikkapa kesäkukkia, kiviä tai vihersuunnittelua, omistajat ohjaavat verkostonsa kautta eteenpäin.

http://www.toijalantaimitarha.fi
Toijalassa myytävistä taimista suurin osa tulee omilta pelloilta.

”Kun meillä halutaan löytää myyjä, kannattaa etsiä silmiinsä se, jolla on likaisimmat vaatteet”, Mervi Lankila-Säteri kertoo naureskellen. Totta, Toijalan Taimitarhan omistajalla on nytkin jalassa kurahousut, joihin on märkää maata myllätessä tarttunut vaikuttava kerros erilaisia harmaan ja ruskean sävyjä. Vaikutelmaa täydentää omistajan vilpitön hymy ja mukavan luonteva tapa ottaa vieras vastaan. Kun aviomies Magnus saapuu paikalle, tunnelma jatkuu ihan yhtä leppoisana.

Tästä minä tykkään! Tulee sellainen olo, että tekisi itsekin mieli vaihtaa kumpparit jalkaan ja mennä mukaan pusikkoon kykkimään. Heinäkuussa voi hyvin istuttaa astiataimia. Silti vuoden kiireisin myyntisesonki on tässä vaiheessa ohi.  Hommaa riittää silti. Kun juttelemme, isäntäväki leikkaa samalla pistokkaita, joista saadaan aikanaan uusia taimia myyntiin.

Jos haluaa saada hyvää ja ystävällistä palvelua ja valita laajasta ja laadukkaasta valikoimasta monivuotisia kotimaisia kasveja kannattaa auton navigaattoriin kirjottaa Toijalan Taimitarhan osoite ja suunnata tänne.

Tämä on ehdottomasti yksi suosikkipuutarhoistani Pirkanmaalla. Ihana! Mukava yhdistelmä kokemuksen ja koulutuksen (molemmat omistajat Lepaalta valmistuneita hortonomeja) tuomaa ammattiosaamista ja sympaattista lapio kouraan ja menoksi -meininkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *