Mistä saa Pirkanmaalla hyviä perennoja, puita tai pensaita? Entäs näyttäviä kesäkukkia? Mitä kaikkea missäkin on tarjolla? Entäs jos haluaa mennä vain fiilistelemään, mihin silloin kannattaa suunnata?

Olen pienestä tytöstä saakka ollut kiinnostunut puutarhoista ja kasveista. Yhdessä vaiheessa elämääni innostus paisui niin suureksi, että hankin itselleni puutarhurin paperit. Sen jälkeen minulla oli muutaman vuoden puutarha-alan yrityskin. Tein kaikkea, mihin yksi ihminen pystyy: suunnittelin, hoidin, neuvoin, nypin, kylvin, istutin, kaivoin ja katkoin.

Ja tykkäsin! Noilta vuosilta on paljon lämpimiä muistoja. Asiakkaat olivat pääsääntöisesti mahtavan mukavia ihmisiä. Kun suunnittelen pihoja, haluan antaa asiakkailleni ohjeet siitä, miten istutushommat hoidetaan viisaimmin ja mistä saa parhaat taimet. Siksi on tullut aika paljon kierreltyä eri puolilla Pirkanmaata hyvien taimien perässä.

Markettien ja puutarhaketjujen liikkeistä saattaa hyvällä tuurilla saada ihan kelvollisia taimia, mutta varminta on ostaa sieltä, missä kasvit on tuotettukin. Kun ostaa tuottajalta, saa kaupantekijäisiksi varmasti oikeaa tietoa ja hyviä neuvoja. Samalla voi tukea alan yrittäjiä, jotka paiskivat kovasti töitä elantonsa eteen. Erityisesti taimistoilla työ on tosi raskasta, taitaa olla yksi nykyajan fyysisesti raskaimmista ammateista.

Olen käynyt monessa puutarhassa viimeksi vuosia sitten ja moni on vielä kokonaan näkemättä. Siksi päätin päivittää tilanteen, hypätä autoon ja suunnata mahdollisimman monen kasvikeitaan portista sisään. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *