VIISI VINKKIÄ – Näin saat hyvän videon

Hyvä suunnittelu luo pohjan onnistuneelle videolle…

 

  1. Paras tulos syntyy, kun videon ytimenä on yksi selkeä idea, joka vie tarinan alusta loppuun. Less is more -periaate pätee myös videontekoon. Ammattitekijä tietää, milloin on tarpeen tehdä yksityiskohtainen käsikirjoitus, jota seurataan kuvauksissa tarkasti, milloin taas on parempi tehdä huolellinen taustatyö ja sen pohjalta väljä suunnitelma ja antaa sitten vain tilanteen viedä.
  1. Tallentavan kameran edessä on paljon mukavampi esiintyä kuin vaikkapa liveyleisön edessä asiakastilaisuudessa. Kuvauksissa tilanne voidaan ottaa uusiksi niin monta kertaa, että kaikki ovat tyytyväisiä. Apunasi on kuvaaja, joka ohjaa ja auttaa sinua olemaan eduksesi. Hän on vastuussa siitä, että sinulla on mukava olo ja lopputulos on tavoitteiden mukainen. Näyttelijäntaitoja ei tarvita.
  1. Jos valittavanasi on pidempi tai lyhyempi versio, yleensä parasta on valita lyhyempi. Alle minuutissakin saa kerrottua paljon. Tarina voi syntyä monenlaisista kuvista, äänistä ja graafisista elementeistä. Niinkin voi käydä, että puhetta ei tarvita ollenkaan. Toisaalta joskus pelkkä lähikuvassa puhuva pää voi olla tehokkain. Pääasia on, että katsoja innostuu ensi hetkestä seuraamaan videota ja sama tunne säilyy viimeiseen hetkeen saakka.
  1. Ammattitekijä katsoo toimintaasi ulkopuolelta. Hän näkee luultavasti sinua paremmin, minkälaisilla painotuksilla nostat parhaiten asiasi esille. Vaikka oman työsi kannalta jokin asia tuntuu keskeiseltä, se ei välttämättä ole sitä videon kohderyhmän kannalta. Videon tekijä haluaa kuulla sinusta ja toiminnastasi mahdollisimman paljon. Hän haluaa myös tietää, minkälaisia ovat tarpeesi ja toiveesi.
  1. Innostu videostasi. Sen avulla pystyt kertomaan tarinasi persoonallisella tavalla ja tuomaan sen esiin haluamissasi kanavissa. Videoviestintä on tätä päivää, mutta vieläkin enemmän se on tulevaisuutta.